Sporočilo za javnost: Zložljive škatle iz kamnitega papirja.

Seufert Gesellschaft für transparente Verpackungen (Seufert) zdaj izdeluje tudi zložljive škatle in druge embalažne rešitve iz okolju prijaznega kamenega papirja.
Na ta način podjetje Hessian proizvajalcem blagovnih znamk ponuja še eno priložnost, da z okoljskimi sredstvi izstopajo pred konkurenco in navdihujejo svoje stranke.Poleg tega je kameni papir odporen na trganje in vodo, nanj je mogoče pisati in ima izjemen, žameten otip.
Stone paper je narejen iz 100 % odpadkov in recikliranih izdelkov.Sestavljen je iz 60 do 80 % kamenega prahu (kalcijev karbonat), ki ga pridobivajo kot odpadni material iz kamnolomov in gradbene industrije.Preostalih 20 do 40 % je izdelanih iz recikliranega polietilena, ki drži kamniti prah skupaj.Zato je kameni papir v veliki meri sestavljen iz široko dostopnega naravnega materiala.Njegova proizvodnja je tudi okolju prijazna.Proizvodni proces ne zahteva vode, emisije CO2 in poraba energije so minimalne, odpadnih materialov pa skoraj ni.Poleg tega je kameni papir mogoče reciklirati: uporabiti ga je mogoče za izdelavo novega kamenega papirja ali drugih plastičnih izdelkov.Zaradi okolju prijaznega postopka izdelave in primernosti za recikliranje je kameni papir prejel srebrni certifikat Cradle-to-Cradle.
Po temeljitem lastnem testiranju je Seufert prepričan, da je kameni papir zelo primeren tudi za izdelavo plastičnih škatel.Beli material je prav tako močan kot PET folija, izdelana na običajen način, in se lahko dodela z ofsetnim ali sitotiskom.Kameni papir je mogoče embosirati, lepiti in pečatiti.Če upoštevamo vse to, nič ne preprečuje uporabe tega okolju prijaznega plastičnega embalažnega materiala za izdelavo škatel, kovčkov, pokrovov ali paketov za blazine.Da bi svojim strankam ponudil ta nov, okolju prijazen material, je Seufert sklenil sodelovanje s podjetjem aprintia GmbH.
Stone paper tako zdaj ponuja novo, ekološko alternativo belim ali v celoti potiskanim plastičnim zložljivim škatlam.Poleg tega je mogoče dele iz kamnitega papirja uporabiti za izdelavo nalepk, dodatkov, nosilnih vrečk, velikih plakatov in rešitev za prikazovanje.Drugi okolju prijazni embalažni materiali, ki jih ponuja Seufert, vključujejo bioplastiko PLA in R-PET, ki vsebuje do 80 % recikliranega materiala.

Čas objave: 14. septembra 2021